Tietosuojaseloste

Tässä tietosuojaselosteessa kerromme, minkälaisia henkilötietoja voimme kerätä sinusta käyttäessäsi palveluitamme tai ottaessasi yhteyttä Haapanen Oy:n verkkosivuston kautta, sekä mihin tarkoituksiin voimme tällaisia tietoja käyttää.

Käyttämällä sivustoa www.haapanen.fi, hyväksyt tietojesi käsittelyn tämän tietosuojaselosteen mukaisesti. Voimme ajoittain muuttaa tätä tietosuojaselostetta julkaisemalla siitä uuden version verkossa, joten ole hyvä ja tarkista se säännöllisesti. Verkkosivuston ja liitännäisten palvelujen jatkuva käyttö uuden version julkaisun jälkeen katsotaan muokattujen ehtojen hyväksynnäksi.

1. Tiedot rekisteristä
Rekisterin nimi:
Haapanen Oy:n verkkosivujen asiakasrekisteri

2. Rekisterinpitäjä
Haapanen Oy
Teemu Mäkelä
Teollisuustie 17
33960 PIRKKALA
Y-tunnus: 2281273-9

3. Yhteyshenkilö rekisteriasioissa
Teemu Mäkelä
teemu.makela (@) haapanen.fi

Rekisteriin kerätään seuraavat tiedot:
• IP-osoitetieto tai muu tunniste
• Ohjelmisto- ja laitteistotiedot
• Evästeiden kautta kerättävät tiedot
• Muut asiakkaan suostumuksella kerättävät tiedot
• Verkkopalvelustamme keräämämme tiedot

Tallennamme rekisteriimme tiedot, jotka olet itse toimittanut yhteydenottolomakkeella Haapanen Oy:lle verkkosivujen www.haapanen.fi kautta tai sähköpostilla.

Rekisterin käyttötarkoitus
• Rekisteriä käytetään henkilötietolakia noudattaen
• Asiakassuhteen hoitamiseen ja kehittämiseen
• Palveluiden tuottamiseen ja kehittämiseen
• Palvelusta ja tuotteista tiedottamiseen ja viestimiseen
• Palveluiden tuottamisesta johtuvaan laskuttamiseen

Verkkopalvelussa annettujen tietojen perusteella pystymme myöntämään pääsyn niihin verkkopalvelun eri osiin ja sisältöihin, joita olet itse pyytänyt. Henkilötietojen keräämisen ja käsittelyn kautta saatamme myös lähettää sinulle kohdennettuja markkinointi- tai asiakasviestejä. Mikäli et kuitenkaan halua saada meiltä viestejä, voit milloin tahansa ilmoittaa asiasta Haapanen Oy:lle.

4. Tietojen luovuttaminen kolmannelle osapuolelle
• Haapanen Oy ei myy, vaihda tai muutoin siirrä tunnistamisen mahdollistavia tietojasi ulkopuolisille osapuolille.
• Tämä ei sisällä luotettuja kolmansia osapuolia, jotka auttavat meitä sivustomme ylläpidossa tai liiketoimintamme suorittamisessa, mutta myös näiden osapuolten on pidettävä tiedot luottamuksellisina.
• Uskomme, että tietojen jakaminen on tarpeen, kun tavoitteena on tutkia, estää tai muutoin käsitellä laitonta toimintaa, petosepäilyjä, tilanteita, jotka mahdollisesti uhkaavat jonkin henkilön fyysistä turvallisuutta, käyttöehtojemme rikkomista sekä muissa lain vaatimissa tilanteissa. Ei-yksityisiä tietoja voidaan kuitenkin luovuttaa muille osapuolille markkinointiin, mainontaan tai muuhun käyttöön.

5. Rekisterin suojaus
• Rekisteri on suojattu ulkopuolisten käytöltä
• Rekisterin käyttö on suojattu henkilökohtaisin käyttäjätunnuksin ja salasanoin
• Käyttäjiä sitoo salassapitovelvollisuus
• Rekisteriin pääsy on ainoastaan Haapanen Oy:n työntekijöillä ja yrityksen verkkopalvelun tuottajan työntekijöillä, joiden tehtävät edellyttävät rekisterissä olevien tietojen käsittelyä. Työntekijöitä sitoo vaitiolovelvollisuus.

6. Evästeet
Evästeet (”cookies”) ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka selain tallentaa kävijän tietokoneelle / päätelaitteelle, kun kävijä vierailee verkkosivulla. Verkkopalvelumme hyödyntää evästeitä, jotta voimme tarjota palvelumme mahdollisimman käyttäjäystävällisenä ja laadukkaana.

Evästeiden avulla kerättäviä tietoja käytetään verkkopalvelun käytettävyyden ja käytön analysoimiseksi, turvallisuuden parantamiseksi, käytön seurantaan ja palvelun kehittämiseksi. Tietoja voidaan käyttää myös kohdennetun viestinnän, mainonnan ja sisällön tuottamiseen verkkopalvelussa sekä markkinointitoimenpiteiden mittaamisessa ja optimoinnissa.

Haapanen Oy:n verkkopalvelun markkinointiyhteistyökumppaneiden evästeet mahdollistavat markkinoinnin kohdentamisen ja mittaamisen myös muiden markkinointiyhteistyöhön osallistuvien yritysten internetsivustoilla, niin kutsutussa mainosverkostossa. Käytämme kävijäseurantaan Google Analytics -tietokoneohjelmaa.

Tallennamme käyttäjistä seuraavia tietoja:
IP-osoite, selaintyyppi, käyttöjärjestelmä, tulo- ja lähtösivut, palveluntarjoaja, päivämäärä- ja aikatiedot. Käyttäjää ei voida tunnistaa pelkkien evästeiden avulla, ellei sivuston käyttäjä nimenomaisesti itse anna tietoja, kirjoittamalla esimerkiksi omaa nimeä, sähköpostiosoitetta, koti- tai työosoitetta tai puhelinnumeroa. Sivusto ei voi esimerkiksi päätellä käyttäjän sähköpostiosoitetta, ellei hän ole sitä sinne antanut. Sivusto ei pääse myöskään käsiksi muihin käyttäjän tietokoneelta löytyviin tietoihin.

Useimmat selaimet hyväksyvät todennäköisesti evästeet oletusasetuksin. Eväste voidaan tallentaa käyttäjän laitteelle pysyvästi tai se voidaan poistaa palvelun käytön jälkeen. Käyttäjä voi antaa suostumuksensa evästeiden käytölle tai kieltää sen selaimensa asetuksista. Evästeiden hyväksyminen ei ole edellytys sivuston käytölle, mutta se mahdollistaa paremman selauskokemuksen. Poistettaessa tai estettäessä evästeet, sivusto ei välttämättä toimi tarkoitetulla tavalla.

7. Työntekijän haku verkkosivuston kautta
Yrityksen internetsivuilla on ohjeet rekrytointiin.
Yritys tallentaa hakemuksissa mainitut henkilötiedot 6kk ajan mahdollisia rekrytointeja varten.

8. Sosiaalisen median liitännäiset
Haapanen Oy:n sivuilla voi olla linkkejä ja yhteyksiä kolmannen osapuolen verkkosivustoihin sekä niin sanottuja sosiaalisen median liitännäisiä (esimerkiksi Facebook, LinkedIn, Instagram). Sosiaalisen median liitännäisten käyttäminen voi lähettää tunnistettavaa tietoa kyseisille sosiaalisen median palveluntarjoajille. Liitännäisen avatessasi saatat sallia kolmansien osapuolten internetsivujen evästeiden tallentumisen tietokoneellesi, jolloin näiden hallinnoijat voivat seurata sivun käyttöä, mikäli olet kirjautunut kyseisen palveluntarjoajan sosiaaliseen mediaan. Näihin Haapanen Oy:n sivustoilla oleviin kolmannen osapuolen tarjoamiin palveluihin tai kolmannen osapuolen välittämiin sovelluksiin sovelletaan kolmannen osapuolen yksityisyys-, käyttö- ja muita ehtoja. Haapanen Oy:llä ei ole määräysvaltaa tällaisiin kolmansien osapuolten internetsivuihin, eikä täten ole vastuussa mistään niillä julkaistusta materiaalista tai niiden käytöstä.

9. Kävijän oikeudet
Kävijällä on henkilötietolain 26 §:n mukaisesti oikeus tarkastaa häntä koskevat tiedot ja vaatia virheellisen tiedon korjaamista rekisterissä. Tarkastus- ja oikaisupyynnöt tulee lähettää kirjallisesti ja allekirjoitettuna tässä tietosuojaselosteessa määritellylle rekisteriasioita hoitavalle henkilölle. Kävijällä on myös oikeus kieltää Haapanen Oy:tä käsittelemästä sinua koskevia tietoja suoramarkkinointia, etämyyntiä tai mielipidetutkimusta varten ilmoittamalla siitä Haapanen Oy:n rekisteriasioita hoitavalle henkilölle.

Muutokset tietosuojaselosteeseen
Päivitämme tietosuojaselosteemme muutokset viipymättä verkkopalveluumme.