Metallin High5-Coat®-pinnoitus pidentää rakenteen käyttöikää

HIgh5-Coat® on moderni teräksen pintakäsittelymenetelmä, jolla saadaan aikaiseksi poikkeuksellisen kestävä maalipinta. Menetelmän avulla voidaan käsiteltävän rakenteen käyttöikää pidentää merkittävällä tavalla. HIgh5-Coat®-menetelmä yhdistää kaksi perinteistä teräksen pinnoitus- ja suojausmenetelmää: kuumasinkityksen ja jauhemaalauksen. HIgh5-Coat® suojaa terästä myös vaikeissa syövyttävissä olosuhteissa ja antaa tuotteelle halutun väripinnan.

Ympäristöystävällinen teräksen pintakäsittelymenetelmä

Perinteisesti on teräsrakenteille käytetty sinkkifosfatointiin perustuvaa pintakäsittelymenetelmää, joka ei kuitenkaan ole ollut kovinkaan ympäristöystävällinen vaihtoehto. Fosfatointiprosessin oheistuotteena syntyy nimittäin runsaasti haitallisia orgaanisia yhdisteitä eli VOC-päästöjä. HIgh5-Coat®-pinnoitusmenetelmässä alumiinioksidipuhallus karhentaa sinkityksen, jolloin fosfatointia ei tarvita. Nopeutetuissa laboratoriotesteissä on HIgh5-Coat®-ratkaisulla saavutetun pinnoitteen todettu täyttävän korkeimmatkin kestävyysvaatimukset.

Kustannustehokkaan ja näyttävän maalipinnan mahdollistava ympäristöystävällinen HIgh5-Coat®-pintakäsittelymenetelmä on syntynyt vuosien tuotekehityksen tuloksena yhteistyössämme kuumasinkitykseen erikoistuneen Aurajoki Oy:n kanssa. Työn toteutamme aina standardien EN 1090-2 tai ISO 9001 mukaisesti tarkoin valvotuissa tehdasolosuhteissa Pirkkalassa.

HIgh5-Coat®-menetelmä pitää nimensä mukaisesti sisällään viisi työvaihetta:

 • Peittaus
  Aivan aluksi poistetaan pinnassa oleva ruoste ja valssihilse peittaamalla.

 

 • Sinkitys
  Seuraavaksi on vuorossa kappaleen sinkitys, joka on näppärä ja edullinen suojausmenetelmä korroosiota vastaan.  

 

 • Pyyhkäisy-suihkupuhdistus
  Kappaleen pinta karhennetaan tartuntaa varten alumiinioksidin pyyhkäisy-suihkupuhdistuksella. Hellävaraisuutensa ansiosta soveltuu alumiinioksidi myös kuumasinkitylle pinnalle. Alumiinioksidi on myös täysin kierrätettävää.

 

 • Aminosilaanikäsittely
  Tartunta ja korroosiosuoja viimeistellään fosfaattivapaalla aminosilaanikäsittelyllä.

 

 • Jauhemaalaus
  Kappale jauhemaalataan, mikä mahdollistaa visuaalisesti näyttävän pinnan. Samalla saadaan aikaiseksi myös huippuluokan korroosiosuoja.

HIgh5-Coat®-pinnoitteen käyttökohteita ovat mm. julkiset teräsrakenteet, lyhtypylväät, sillankaiteet, kallionlujituspultit sekä muut rakenteet, joihin vaaditaan erityistä kestävyyttä ja näyttävää väripintaa.

Teollisuusmaalaamo Haapanen tarjoaa alihankintana metalli- ja rakennusalan yrityksille korkealaatuisia maalaamo- ja pintakäsittelypalveluita Pirkanmaalla. Olemme toimineet asiakkaittemme luottokumppanina jo vuodesta 1981 lähtien. Toteutamme erikokoisten teräs- ja alumiinikappaleiden sekä ruostumattomien metallikappaleiden pintakäsittelypalveluja, pitäen sisällään rae- ja hiekkapuhallusta, jauhe- ja märkämaalauksia sekä palosuojamaalausta. Kuumasinkittyjen pintojen maalaukset tarjoamme yhteistyössä Aurajoki Oy:n kanssa. Olemme standardin EN 1090-2 mukaisesti sertifioitu teollisuusmaalaamo.

Valitsemalla meidät yhteistyökumppaniksenne varmistat standardien mukaiset, kestävät ja näyttävät maalipinnat kustannustehokkaasti. Pintakäsittelyn asiantuntijana tarjoamme teollisuuden tarpeisiin myös tarkastuksia, konsultointia ja alan koulutusta. Ota yhteyttä!