Märkämaalaus standardien mukaan

Märkämaalaus - näyttävyyttä tuotteille

Märkämaalaus menetelmä soveltuu sekä sisä-, että ulkokäyttöön tuleviin terästuotteisiin. Oikealla maalilaadun valinnalla aikaansaadaan haluttu kemiallinen ja mekaaninen kestävyys sekä oikeanlainen kiiltoaste. Esimerkiksi kun terästuotteen pinnoitteelta vaaditaan kuumuuden kestoa, se on helpoin toteuttaa maalauksella. Menetelmänä  antaa myös värisävyjen osalta laajemmat valintamahdollisuudet. Omalla sävytyskoneellamme saamme kaikki sävyt tehtyä nopeasti ja edullisesti.

Rakennustuotteiden, runkorakenteiden, ajoneuvojen, koneiden ja laitteiden metallipinnat käsitellään perinteisesti maalaamalla. Maalilla käsitelty metallipinta on esteettinen ja vahvistaa tuotteiden laatumielikuvaa. Lisäksi maalaus suojaa tehokkaasti korroosiolta, valon vaikutuksilta sekä pinnan kulumiselta.

Menetelmä sopii pinnoitukseen, kun tuotteen materiaali  ei salli muiden maalien käyttöä. Oikean menetelmän valinnan määrittää tuotteen ominaisuudet. Voidaan myös käyttää vaihtoehtona myös halutun värisävyn tai vaaditun maalin erityisominaisuuksien takia.

Materiaalin esikäsittelyllä saadaan paras lopputulos. 

Märkämaalaus tuotanto ja standardit

Pystymme käsittelemään Pirkkalan tuotantotiloissamme jopa 30 000 kg painavia kappaleita,
5 500 mm korkeita ja 8 000 mm leveitä sekä yli 30 000 mm pitkiä kappaleita. Tuotteiden kuivaus tapahtuu kuivausuuneissamme tehokkaasti.

Toteutamme pintakäsittelyt aina standardin ISO 12944 mukaisesti. Olemme automaattisesti hyväksyttyjä tuottamaan pintakäsittelypalveluita rakennustuotteiden CE -merkintää vaativiin kohteisiin. Tarvittaessa meiltä löytyy myös SSG standardien osaaminen ja ruotsalainen SSG eli ”auktoriserad i rostskyddsmålning” hyväksyntä. Esikäsittelynä toimivan raepuhalluksen teemme standardin ISO 8501-1 tai amerikkalaisen SSPC-SP6 mukaisesti. Tarjoamme myös vaativien kohteiden edellyttämän NORSOK M501:sen standardin mukaisen C5/M luokan pintakäsittelyn. Tarkastukset suoritamme FROSIO level 3 pätevyydellä.

Norjalainen NORSOK M-501 standardi käsittelee avomeriasennuksien, sekä niihin liittyvien laitteistojen esikäsittelyä ja suojapinnoitusta. NORSOK M-501 standardin liitteen A maalausjärjestelmä 1:tä käytetään laitteiden, alusten, putkien ja venttiilien ulkopinnoissa. Ennen maalausjärjestelmän hyväksyntää testattavien pinnoitteiden tulee täyttää ISO 20340 standardin mukaiset testivaatimukset.

Haapanen Oy  kehittää toimintaansa jatkuvasti. Tavoitteena on tarjota kattavaa ja monipuolista  teollisuuden pintakäsittelypalvelua niin  pienten kuin suurten yritysten tarpeisiin. Palvelumme on kustannustehokasta, laadukasta ja toimintavarmaa.