Jauhemaalaus eli pulverimaalaus

Jauhemaalaus eli pulverimaalaus alan ammattilaisilta

Jauhemaalaus eli pulverimaalaus  soveltuu parhaiten pintakäsittelyksi ohuille metallituotteille, mutta voidaan myös toteuttaa myös raskaammille kappaleille. Jauhemaalaus menetelmä tarjoaa useita etuja. Ensinnäkin, se on erittäin nopea ja edullinen, mikä säästää aikaa ja kustannuksia. Lisäksi pulverimaalaus on erittäin ympäristöystävällinen, koska se ei synnytä haitallisia VOC-päästöjä, ja se täyttää SFS EN-ISO 12944 -standardin vaatimukset aina rasitusluokkaan C5 High saakka.

Korkealaatuisen korroosiosuojan ja maalaustuloksen varmistamiseksi toteutamme maalattaville tuotteille ensisijaisena vaiheena raepuhalluksen ja / tai konversiopinnoituksen. Nämä esikäsittelyvaiheet ovat olennaisia parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi, ja niiden valinta perustuu kappaleiden ominaisuuksiin, asiakkaan asettamiin vaatimuksiin sekä maalaustarpeisiin. 

Konversiopinnoituksen lisäksi tarjoamme myös useita erilaisia pinnoituskäsittelyjä alumiini-, sinkki-, teräs- ja ruostumattomien pintojen oksilaani käsittelyä. Maalattavan tuotteen tulevien käyttöolosuhteiden perusteella valitaan aina varmistetaan maalin laatu ja tarvittavat esikäsittelyvaiheet.

Jotta pulverimaalaus saavuttaa samanlaista kestävyyttä ja lopputulosta kuin perinteinen märkämaalaus, on välttämätöntä suorittaa esikäsittelyvaiheet huolellisesti.

Suurten toimitilojemme vuoksi tilausten käsittelykyky on todella sujuvaa ja tilausten toimitusvarmuus on aivan huippuluokkaa.

Käytössämme on moderni kalusto ja mittavat kapasiteetin käyttömahdollisuudet. Nämä ominaisuudet takaavat toimivat ratkaisut  moninaisiin pintakäsittelytarpeisiin.

Jauhemaalaus, tai pulverimaalaus voidaan toteuttaa jopa 1 000 kg painaviin ja 6 000 x 2 000 x 2 000 mm kokoisiin kappaleisiin. Toimimme sopimusvalmistajana monelle isolle toimijalle, sekä teemme paljon isoja projektitoimituksia ja muita isoja kohteita, mutta pystymme käsittelemään myös pienet kohteet joustavasti ja kustannustehokkaasti.

Hyvällä ammattitaidolla ja useiden vuosien kokemuksella eri pintakäsittelymenetelmistä takaamme aina parhaan lopputuloksen asiakkaille.

Lisäksi jauhemaalaus tarjoaa monia muita etuja, jotka tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon. Tarkastellaanpa joitain muita merkittäviä näkökohtia jauhemaalauksen hyödyistä:

 1. Säänkestävyys
  Pulverimaalattu pinta kestää erinomaisesti vaihtelevia sääolosuhteita, UV-säteilyä ja lämpötilavaihteluita.

 2. Nopea käyttöönotto
  Maalausprosessi on yleensä nopeampi kuin perinteinen märkämaalaus, mikä tarkoittaa vähemmän tuotantohäiriöitä ja nopeampaa käyttöönottoa.
 3. Kohteen tarkka maalaus
  Maalauksessa on mahdollista käyttää tarkkaa kohteen peittämistä, mikä mahdollistaa tiettyjen alueiden suojaamisen maalilta. Tämä on erityisen tärkeää monimutkaisten muotojen käsittelyssä.
 4. Sovellukset eri toimialoille
  Maalattu pinta on yleensä erittäin kestävä naarmuuntumista, iskuja ja hankausta vastaan. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan esimerkiksi ajoneuvojen, rakennusten ja teollisten laitteiden pinnoittamiseen.
 5. Pitkäikäisyys
  Maalattu pinta säilyttää ulkonäkönsä ja kestävyytensä pitkään. Pintojen uudelleen maalaamisen ja huoltotöiden tarpeen aikaväli pitenee. Mikä tarkoittaa vähemmän tarvetta uudelleenmaalaamiseen tai huoltotöihin ajan mittaan.

Kuumasinkityn pinnan jauhemaalaus

Palveluihimme kuuluu myös kuumasinkittyjen kappaleiden jauhemaalausta. Toteutamme EN 13438 – standardin mukaiset, kuumasinkittyjen pintojen jauhemaalaukset ISO 12944 mukaisesti luokkiin C3H, C4H tai C5H. Olemme yksi harvoista kyseisen jauhemaalaus-standardin sertifioituja tekijöitä Suomessa.

Combi Coat -pinnoitus antaa tuotteelle huomattavasti pidemmän kestoiän pelkkään maalaukseen tai pelkkään kuumasinkitykseen verrattuna. Kuumasinkityksen osalta olemme tehneet jo pitkään yhteistyötä naapurissamme toimivan Aurajoki Oy:n kanssa. Loistava sijaintimme mahdollistaa tuotteiden liikuttelun kuumasinkistä maalauslinjalle ilman ylimääräisiä rahteja ja muita kuluja.

Kun tarvitset ammattitaitoista ja kestävää jauhemaalausta, kysy meiltä lisätietoja ja tarjous.
Haapanen takaa aina laadukkaan ja kestävän maalipinnan tuotteillesi.
Lue lisää HIGH5-Coat erikoispinnoitteestamme.

Referenssejä Jauhemaalatuista kohteista