Hiekkapuhallus eli raepuhallus varmistaa hyvän lopputuloksen

Raepuhallus tuo käsiteltävään pintaan karheutta

Korkealaatuinen maalaustulos saadaan aikaiseksi huolellisella pohjatyöllä. Hiekkapuhallus eli raepuhallus on esikäsittelymenetelmä, jonka avulla saavutetaan kestävä ja siisti maalipinta.

Esikäsittely edistää maalipinnan kestävyyttä

Rae- eli hiekkapuhallus tuo käsiteltävään pintaan karheutta, joka mahdollistaa maalin paremman tarttumisen pintaan. Maalaustuloksesta tulee tällä tavoin siistimpi ja pitkäkestoisempi. Puhalluskäsittely toteutetaan usein alumiinioksidilla, joka kovuutensa, särmikkään muotonsa ja tehokkaiden hiontaominaisuuksien ansiosta on erittäin tehokas puhallusaine. Alumiinioksidi sopii kevyesti pyyhkäisy- tai suihkupuhalluksena toteutettuna myös kuumasinkitylle pinnalle. Alumiinioksidin ollessa uudelleen käytettävä materiaali, voidaan jätteiden ja ympäristöhaittojen syntymistä vähentää merkittävästi kertakäyttöisiin puhallusmateriaaleihin verrattuna.

Toteutamme raepuhalluksia alumiinioksidin ohella myös teräsrakeella (profiiliin medium-high) sekä perinteisellä hiekkapuhalluksella. Tarvittaessa pystymme puhaltamaan myös OK-rakeella, Olivin-hiekalla, kvartsihiekalla tai alumiinisilikaatilla.

Teräsraepuhallusta voimme suorittaa jopa 4000 x 6000 x 40000 mm kokoisille ja 30 tonnia painaville kappaleille.

Irtoraepuhallusta voimme toteuttaa ilman painorajoituksia kappaleille, joiden enimmäismitat ovat 8000 x 5500 x 25000 mm. Toteutamme kaikki raepuhallukset standardin ISO 8501-1 tai amerikkalaisen SSPC-SP6 mukaisesti.

Hiekkapuhallus osana nopeaa tuotantoprosessiamme

Teollisuusmaalaamo Haapanen palvelee lukuisia suomalaisia teollisuusyrityksiä tarjoamalle heille monipuolisia ja kokonaisvaltaisia metallin pintakäsittelypalveluita. Olemme vuosien varrella investoineet alan uusimpaan teknologiaan voidaksemme palvella asiakkaitamme mahdollisimman monipuolisesti.

Tekemämme investoinnit mahdollistavat toimintamme kustannustehokkuuden.

Yli 200 000 euroa maksanut raepuhalluslaitteemme kammioineen edustaa alan viimeisintä teknologiaa. Tekemämme investointi mahdollistaa jauhemaalattavien metallikappaleiden työstämisen alusta loppuun yhdellä ripustuksella. Tuotantoprosessimme nopeutuu huomattavasti, kun pesu, esikäsittely, maalaus, kuivaus ja pakkaus tapahtuvat samassa paikassa. Laatukin pysyy takuuvarmasti korkeana.

Metallin pintakäsittelypalvelut standardeja kunnioittaen

Onko yritykselläsi tarvetta CE-hyväksytyille metallin pintakäsittelypalveluille? Teollisuusmaalaamo Haapasen vahvuus on asiakaskohtaisten tarpeiden tunnistaminen. Asiakkaamme esittämät vaatimukset ja oikean standardin valinta ohjaavat pintakäsittelyprosessiemme suunnittelua. Tarkastamme terästyön aina ennen maalattavan pinnan puhdistusta ja esikäsittelyä. Toteutamme maalaukset tuotantolinjallamme standardien vaatimalla tasolla oikeassa lämpötilassa. Kuivaus tapahtuu kuivausuuneissamme nopeasti ja tehokkaasti. Meille on myös tärkeää minimoida tuotteiden altistuminen kosteudelle ja epäpuhtauksille.

 

Puoleemme voit kääntyä kaikissa metallin pintakäsittelyyn liittyvissä asiantuntijakysymyksissä. Tuotantotyön ohella tarjoamme asiakkaillemme myös konsultointia ja tuotekehityspalveluita. Jatkuvan kouluttautumisen ja uusimman teknologian ansiosta voimme tarjota yrityksellesi alamme edistyksellisimmät ratkaisut. Ole meihin yhteydessä, niin katsotaan yhdessä yrityksellesi eniten lisäarvoa tuottava ratkaisu.